Ma bablevest főztem, és utána palcsinta volt. Mindig jó sokat sütök, most is maradt estére. Laura a délutánt a barátnőjénél töltötte, gondoltam, amikor megyek érte, elvisszük a maradékot, hogy megörvendeztessük őket ezzel a magyar finomsággal. Emlékszem, a németek mindig hogy odavoltak érte, pláne, ha magunk csináltuk, és nahát, nem csak a büfében lehet ilyet? Jó, tudom, van az amerikai palacsinta, de az más. Szóval a török származású, Hollandiából érkezett anyuka megköszönte szépen, majd közölte, hogy ma ő is palacsintát sütött :DDD
Hiába, ez kérem egy multikulti étel :) Angliában például Farsangkor, fánk helyett sütik a palacsintát, és szigorúan porcukorral, citromlével "töltik".
VálaszTörlésDe az biztos, hogy annyira nem szerves része a mindennapoknak, ahogy nálunk.
Egyébként lehet valami a levegőben, mert nálunk vasárnap este volt palacsinta...