2010. december 21., kedd

Játékszer nélküli ovi

A karácsonyi szünet után a gyerekekkel karöltve el fogja pakolni az óvónéni az összes játékot. A székek-asztalok maradnak, illetve rendelkezésre fognak állni különböző méretű, színű kendők, karikák, párnák, kötelek, kartonok. Minden olyan dolog, ami nem egy meghatározott játékra alkalmas, hanem mindig új célt szolgálhat.
Ebben az időben az óvónő nem fog előállni játékötletekkel. Csak figyel, és rendelkezésre áll, ha szükség lenne rá. Minden reggel lesz egy mese. Az egész célja az, hogy a gyerekek megtapasztalják az unalmat, és hogy hogyan kell ezt a frusztrációt leküzdeni, kitalálni valamit, amivel elszórakoztathatják magukat. Ez a függőség-megelőzés része, a frusztrációkezelés fejlesztése.

Elképesztő, mik vannak!!!

6 megjegyzés:

  1. Nemetorszagban is sok ovodaban vannak ilyen kiserletek, szerintem csak nagyon jo ovonokkel mukodhet a dolog,amugy nagoyn konnyen atcsap agresszivitasba es eszetlen rohangalasba. Kivancsi vagyok a tapasztalatokra, majd meselj!:-)

    VálaszTörlés
  2. Izgi, az tuti, én tuti megbolondulnék (mint óvónő :))

    VálaszTörlés
  3. Irhatnek neked egy emailt? Nem talalom a cimedet sehol a blogon, megirnad? Köszi!

    VálaszTörlés
  4. Csak ámulok és bámulok :) Már arra is felkaptam a fejem, hogy a gyerkőcök nem vihetnek édességet tízórai gyanánt. A kirándulások, közös étkezés stb. még rendben van, ha egy kicsit ismeri az alternatív iskolákat, óvodákat az ember, akkor nem lepődik meg, de ez nagyon jó!

    VálaszTörlés

Iskolai szünetek

február 5-20

Rendszeres olvasók

Összes oldalmegjelenítés

 

Laura, Noémi, Dorka Svájcban | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates