2012. február 20., hétfő

Klassenbrief

Itt kérem negyedévekben mérik az oktatást. Laura tanítónője mindig küld egy Klassenbrief-et (osztálylevél), amiben leírja a következő félév témáit a különböző tantárgyaktól, illetve, hogy mit kell elsajátítani a gyerekeknek.
"Ember és környezet" (ld környezetismeret :)) tantárgyból ebben a félévben a katicát tanulják. Olyan érdekes, mindig van egy ilyen szűk téma, de ezen keresztül alaposan kiveséznek mindent. Nem olyan kicsit ebbe-abba belekapás. Lehet benne valami, hogy ez jobb, mint mindenféle állatról kicsikét tanulni. No, és a gyakorlat. Katicákat fognak felnevelni, meglátni, hogyan lesz a kis petékből kifejlett állat! Hogy ez milyen király! Én is akarok ide járni! :))) A gyerekek "napifüzetbe" fogják dokumentálni (fogalmazés, írás) a megfigyeléseiket (lényeg kiválasztás, megfigyelés fejlesztése).
Nyelv: előadást fognak tartani, erre készülnek fel. Helyesírás gyakorlása.
Vallás és kultúra: Valami keresztény történeten keresztül (sajnos nem értem) fogják feldolgozni ezt a témát: hogy érzi magát az, aki nem tartozik a többiekhez? hogyan tudnak az emberek megváltozni? milyen újra megtalálni valamit, vagy újra megtalálva lenni (hogy mondják ezt szépen???)
Matek: egyszeregy intenzív gyakorlásának folytatása, a tavaszi szünet után pedig pénzzel számolás, és 1000-ig való számolás gyakorlása.
Angol: az előző félévi állatos téma után most a szállítás következik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Iskolai szünetek

február 5-20

Rendszeres olvasók

Összes oldalmegjelenítés

 

Laura, Noémi, Dorka Svájcban | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates