2012. június 10., vasárnap

Iskolába megyünk

Már régen terveztem megörökíteni az iskolába vezető útvonalat, csak úgy, a hangulat kedvéért, milyen környéken is lakunk. Pénteken Projektwoche lezáró ünnepség volt, sikerült nem a gépet.

 A házunktól lefelé vezető gyalogút. Nincs és nem is lesz autós átjárás a forgalmas út felett.


Ott fent lakunk - visszatekintve, a mi házunk pont nem látszik, a fák takarják. a nagy füves részen tavaly még tehenek legeltek, most már sajnos építkeznek (a daru csücske látszik kicsit)

Leértünk a dombról, ez az út csak az építkezés idejére, és annak céljából van itt.

Egy forgalmasabb út felett lehet ezen a kis hídon átkelni.

A hídon túl balra kanyarodunk. Ezekhez a házakhoz itt lehet lemenni a mélygarázsba, figyeljétek meg, utána nincs autós forgalom, sok ház vesz körül olyan területet, ahova csak gyalog lehet bemenni.

A legtöbb helyen ilyen a fű. Szépen nyírva, zöld. Sajnos nálunk pont nem... Az alsó lakásokhoz kiülő tartozik, sehol egy kerítés, drága garnitúrák, grillcucc kipakolva, nem lopják el...

A macskáknak is kell a kényelem: tipikus macskalépcső, hogy a cicus ki-be járhasson.

A suli melletti közösségi játszótér  - most készült el, amúgy ritka dolog, általában a háztömböknek van saját játszótere, ahova nem illik másoknak bemenni.

Az iskola mögött, ilyen kis vasúti átjárós kacskaringón lehet bemenni, csak egy kis rész látszik :) Amúgy az iskola sincs körülkerítve!

Az "udvar" - U alakban a Traktok, amik egy kis fedett folyosóval vannak összekötve, így esőben is elázás nélkül lehet közlekedni. Mögötünk a tornaterem, bal oldalt a suli mögött pedig a suli játszótere, baromfiudvar, arra most nem jártunk :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Iskolai szünetek

február 5-20

Rendszeres olvasók

Összes oldalmegjelenítés

 

Laura, Noémi, Dorka Svájcban | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates